Látványos jégvarázs a Tisza-tónál

Megosztás

A fagyos időjárásnak nemcsak árnyoldalai vannak, hanem szépségei is. A hőmérséklet nagyot zuhant a hét elején, ez pedig a Tisza-tónál is egészen csodaszép képződményeket eredményezett. Egyik ámulatból a másikba esünk.

Az elmúlt napokban a Tisza-tó környékére is megérkezett a fagyos tél, és lenyűgöző természeti jelenség tárult elénk, mely a téli hideg mínuszok és az erős szél együttes hatásának köszönhető. A Tisza-tó, mely az Alföld és Kelet-Magyarország egyik ékessége és legnagyobb tava, most igazi jégcsodákkal örvendezteti meg az erre járókat – számolt be róla a gyereatiszatora.blog.hu.

Didergős napokon vagyunk túl, hirtelen váltottunk át a kora tavaszt idéző kellemes, rügyfakasztó pluszokról a zord időjárási körülmények közé. A feltámadó erős, sokszor viharos északnyugati szél pedig felkorbácsolta a Tisza-tó vizét, melynek hőmérséklete már csak pár fokkal volt fagypont felett. A betörő sarkvidéki eredetű levegő miatt pedig a parton fagypont alatt maradt a hőmérséklet napközben is, csak -2, -3 fok körüli értékeket mutattak a hőmérők a legmelegebb órákban a hétfői nap folyamán. Így a szél keltette hullámok fagyos part menti területekre kicsapva látványos jégcsodákat hoztak létre.  A képeket Szivák Ilonának és Varga Zoli Tibinek köszönhetjük.

Fontos azonban, hogy körültekintőek, óvatosak legyünk, és tartsuk be a biztonsági szabályokat, hiszen a jegesedés még épp csak megkezdődött, rámenni vagy korcsolyázni a tavon még nem lehet. A helyi hatóságok figyelmeztetéseit érdemes komolyan venni, hogy mindenki biztonságban élvezhesse ezt a különleges természeti látványt.

Kapcsolódó cikkek